EUC-Speed verzinkers van BECK

BECK heeft haar programma EUC-Speed verzinkers uitgebreid met 2 nieuwe varianten van dit verzink gereedschap. Er is een variant leverbaar van volhardmetaal en variant van HSS.  Deze nieuwe generatie verzinkboren verspaant dankzij een innovatieve geometrie met ongelijke (EUC) tandverdeling en geprepareerde speciale coating veel lichter.

Doordat de snijkanten ongelijk zijn verdeeld wordt de axiale kracht met meer dan 50% verminderd en worden ook de krachten die haaks op de gereedschaps-as werken tot 25% gereduceerd. Hierdoor zijn de trillingen die door de verzinkboor worden geproduceerd aanzienlijk minder. Het resultaat van de verzinking heeft hierdoor een strak oppervlak zonder aftekening.

Niet alleen het betere resultaat van de verzinking zelf is een pluspunt. Door de verminderde belasting van uw machine verbeterd ook de standtijd van de verzinker en kan deze met hogere snijwaarden zijn werking doen waardoor er een tijdsbesparing optreed.

Voordelen EUC-Speed verzinkers

We zetten de aankoop argumenten voor de EUC-Speed 90° verzinker van Beck nog eens op een rij:

  • Minder belasting voor uw machine
  • Hogere snijwaarden
  • Tijdsbesparing
  • Speciale coating
  • revolutionaire geometrie
  • strakke oppervlak zonder aftekening

Toepassingen verzinkfrezen

Verzinkers, of ook wel eens verzinkfrezen genoemd, behoren tot de meest veelzijdige snijgereedschappen. In eerste instantie worden zij gebruikt voor het verzinken van een gat om b.v. verzonken-kopbouten in te passen. Maar zij zijn ook te gebruiken voor het ontbramen om daarmee de oppervlakteafwerking van een product te verbeteren.

Verzinken voor het tappen

Het verzinken van een gat voor het tappen of roltappen zorgt ervoor dat de tap beter centreert waardoor het opstuiken van het werkstuk-materiaal wordt voorkomen.

Verzinken als randafwerking

Meestal wordt een verzinkfrees gebruikt voor het verzinken van gaten. Maar een andere toepassingsmogelijkheid is het frezen van een 45° afschuining.

Contact gegevens:

blankerstools.nl
Kromme Steenweg 19
5707 CA Helmond
0492 538 106
verkoop@blankerstools.nl
KVK 17171748
BTW: NL001688160B34

Neem contact op: