ZCC-Cutting Tools

ZCC-CT, of vaak gewoon ZCC genoemd, is sinds zijn oprichting in 1953 wereldwijd een toonaangevend bedrijf in de hardmetalen en verspanende Industrie geworden. Met meer dan 2000 medewerkers zijn ze de grootste Chinese fabrikant van snijgereedschappen.

In 2003 zijn ze verkoopactiviteiten onder de naam ZCC Cutting Tools Europe GmbH in de Europese markt gestart. De verkoopvestiging en magazijn zijn gevestigd in Düsseldorf.

Van grondstof tot eindproduct in eigen hand

Een belangrijk kenmerk van ZCC Cutting Tools Europe is dat het deel uitmaakt van een grote Chinese bedrijvengroep, genaamd The Minmetal Group.

Minmetal is eigenaar van talrijke mijnen en verwerkingsfaciliteiten waaruit het grondstoffen wind voor de eigen  productie van Tungstan carbide erts.

Meer dan 80% van de mijnen met hardmetaal-ertsen zijn te vinden in China en het merendeel daarvan is eigendom van de Minmetal groep.

De gehele waardeketen is aldus in handen van ZCC. De grondstoffen voor de vervaardiging van de hardmetalen gereedschappen en het gehele productie en distributie proces. Hierdoor kunnen de kosten lager gehouden worden dan de concurrentie in hardmetalen gereedschappen.

Kwaliteit & Innovatie

Innovatie en R&D vormen de uitgangspunten van ZCC-CT.

Op de productieafdelingen van ZCC worden ‘s werelds modernste apparatuur en geavanceerde machines uit Duitsland en Zwitserland gebruikt. Het gemiddelde investeringsniveau in nieuwe machines ligt dan ook boven dat van het gemiddelde in de sector. Hierdoor kan ZCC op het hoogste niveau haar producten ontwikkelen en een constante kwaliteit waarborgen.

“Standtijd is onze sterkte”

Het Motto van ZCC-CT is “Standtijd is onze sterkte”. Net als de Chinese muur die al eeuwen stand houd.

Met de nieuwste productietechnieken produceert ZCC-CT snijgereedschappen van de hoogste kwaliteit. Het uitgebreide assortiment omvat hardmetaal wisselplaten (gecoat en ongecoat), indexeerbare wisselplaten gemaakt van cermet, CBN, PCD en keramiek, volhardmetalen gereedschappen, evenals gereedschapshouders en freeslichamen.

ZCC, de keuze voor internationaal opererende opdrachtgevers

ZCC-CT is een langdurige en betrouwbare partner in de wereldwijde metaalverwerkende industrie. Door de hoge kwaliteit en het uitgebreid programma aan gereedschappen voor de verspanende industrie kiezen veel internationaal opererende opdrachtgevers zoals Volkswagen, Lufthansa Mercedes en BMW voor de gereedschappen van ZCC.

Contact gegevens:

blankerstools.nl
Kromme Steenweg 19
5707 CA Helmond
0492 538 106
verkoop@blankerstools.nl
KVK 17171748
BTW: NL001688160B34

Neem contact op: